Coachen met Tekeningen
 
Natuurcoachkaarten 3 witte achtergrond.jpg

Natuurcoachkaart trekken

Op deze pagina kun je een kaart met bijbehorenden vragen uit de Natuurcoachkaarten trekken door op een knop hieronder te klikken.

 

    ☼         

    ☼         

    ☼  ☼        

    ☼        

 

 

Er zijn vier groepen van 11 kaarten:

Luchtdieren:
Lucht staat symbool voor ons denken, onze mentale lenigheid, flexibiliteit en beweeglijkheid. Lucht is overal en gaat alle kanten op. Een briesje of een storm. We ademen het in en uit, daardoor zijn we met elkaar verbonden. Vliegen is ook verbonden met de lucht en met vrijheid.
Wanneer je een luchtkaart trekt, wordt er een beroep gedaan op je (logisch) denken. Dat mag (juist) ook ‘out-of-de box’!

Waterdieren en -planten (incl. Het Mos):
Water staat symbool voor onze emoties en ons gevoelsleven. Het staat voor je creativiteit en verbeeldingskracht. Go with the flow!
Water is het vloeibare, stromende en veranderlijke. Er kan iets in opgelost worden. Het volgt een pad. Water heeft vele vormen, van regen tot een vijver, rivier, meer of zee. Kabbelend, of woest golvend. IJs of waterdamp.
Wanneer je een waterkaart trekt wordt er een beroep gedaan op je emoties, gevoelens en creativiteit.

Aarde – Dieren:
Dieren staan in het algemeen voor het volgen van je instinct en intuïtie: je neus achterna.
Aarde staat voor bescherming, structuur en stevigheid en daardoor ook voor stug. Het hebben van een bodem.
Wanneer je een aarde-dierenkaart trekt, wordt er een beroep gedaan op je instinct en intuïtie. Even stil staan om te voelen wat er te voelen valt en dan gaan.

Aarde-Planten:
Planten, bloemen en bomen staan in het algemeen voor ons groei- en bloeivermogen, onze psychische vermogens, voor voeding ontvangen uit de aarde, vruchtbaarheid, zaaien, groeien en oogsten. Stevig op de plek staan waar je het best gedijt.
Wanneer je een aarde-planten kaart trekt wordt er een beroep gedaan op je wil. Ook kijk je met deze kaarten naar hoe jij groeit en bloeit.