Coachen met Tekeningen
 
Proef kaartspel 6.jpg

Tekentaal inzetten in de Natuur en Natuurcoachspel

Het liefst ben ik buiten! En natuurlijk is het het mooist als je met je cliënt/coachee echt naar buiten kunt als je de natuur wilt betrekken bij je coaching. Maar dat lukt niet altijd. Om zowel binnen als buiten de natuur bij je coachtraject te betrekken, ben ik een Natuurcoach vragenspel aan het maken.

Je kunt ook zelf met dit spel aan de slag. Het is geschikt voor iedereen die aan een doel wil werken, met of zonder coach.

Nadat aan de hand  van een aantal vragen het doel duidelijk is, kun je een kaart trekken. Op elke kaart staat een afbeelding van een natuurobject met een ispirerende zin, kernwoorden en passende coachvragen. Kijk hier voor voorbeelden van de vragen. En hier voor de werkwijze. Later komt er nog een boekje met tekenopdrachten en een bordspel. Meer informatie hierover volgt t.z.t.

Je kunt (een deel van) het maakproces volgen op Facebook: zie de link rechtsboven. Je kunt bij sommige kaarten ook meedenken over de essentie van een onderwerp. De afbeeldingen van de kaarten die klaar zijn staan bij elkaar op  in het fotoalbum en kun je als ansichtkaarten bestellen >>>

Als het spel klaar is wordt er een trainingsdag georganiseerd, waarbij ook ingegaan wordt op hoe je de tekentaal kunt gebruiken als je geen papier en potloden bij de hand hebt, maar wel buiten in de natuur bent!

Coachen met tekeningen in de natuur zowel buiten als binnen dus.

< Terug

 

Making of de Gele Lis van het Natuurcoachspel