Coachen met Tekeningen
 
Stad van Axen

De Stad van Axen

Bijscholing: data nog onbekend, 10-17 uur in Zutphen, Baarn of op lokatie. 

Je bent van harte welkom een een dag door te brengen in de Stad van Axen:

Stel je voor:

Een middeleeuwse stad, ver weg van de rest van de wereld, op een klein eiland gebouwd. Met zes wijken waarin telkens andere " krachten" werkzaam zijn, de zogenaamde "axen". De krachten die in relaties tussen mensen werkzaam zijn en gehanteerd kunnen worden. De zes wijken van de stad staan voor de zes manieren waarop mensen tegenover elkaar kunnen staan en hebben elk hun eigen totemdier. In de "Axenroos" kun je dat in kaart brengen.

Het geven in de aanbiedingswijk met als totem de leeuw;
Het aannemen in de ontvangstwijk met als totem de hond;
Het houden in de hoogtewijk waar de uil staat;
Het lossen in de dieptewijk waar de schildpad als totem staat;
Het weerstaan in de verzetswijk met als totem de steenbok;
Het klauwen in de aanvalswijk waar de Havik staat.
In het boek "de Stad van Axen" beschrijft Nand Cuvelier zijn reis door de stad, zijn gids en gastvrouw is Jadrana, die hem door de verschillende wijken begeleidt. De stad fascineert hem, confronteert hem met zichzelf en met zijn omgaan met anderen. Op dezelfde manier kan de stad ook ons confronteren met onze manier van omgaan met elkaar, duidelijk maken hoe we vast zitten in bepaalde wijken of de weg wijzen naar wijken die tot nog toe onbetreden bleven. Ook kijken we naar wat je dan kunt uitwisselen in interactie: zorg, bijzijn, persoon, goederen, richtlijnen en nieuws. In het boek spelen tevens kleuren, teksten en symboliek een rol.

Het doel van de methodiek is de interactie tussen mensen zichtbaar te maken en helder te krijgen hoe doorgaans de interactie verloopt tussen jezelf en anderen. Van daaruit kun je werken aan verandering en de manier van omgaan met anderen effectiever maken. Juist dit en ook omdat het zo beeldend is, maakt dat de methodiek zo aansluit bij de tekentaal!

Je kunt dit eventueel toespitsen op verschillende situaties: werk, studie, familie, partner, vrienden.

Je kunt deze cursusdag zelf ervaren hoe het is om de Stad te bezoeken en je kunt heel praktisch oefenen met de methodiek van de Axenroos. Dit doen we door spelen, een stukje theorie, tekenen en oefenen. Het is een heldere, leuke en snel te leren methode!

Het programma zal er ongeveer als volgt uit zien:

  • Welkom en inleiding
  • Tekenspelletjes
  • Inleiding op de stad van Axen, met behulp van allerlei materialen
  • Oefening om te kijken waar je woont in de stad ( welke manieren van interactie horen bij je) en waar je wel eens zou willen kijken (een eerste stap naar eventuele verandering van je interactie met anderen.) Eventueel kan er nog een test ingevuld worden ter ondersteuning.
  • (Schilder) samenwerkings oefening en naspelen in een axenroos op de grond en op een spelbord, daarbij kijken we hoe de interactie verloopt en hoe dat eventueel anders zou kunnen.
  • Nadat je eerst zelf ervaren hebt hoe de stad werkt, kijken we hoe je de Stad van Axen kunt gebruiken in je praktijk.

Ik zie er naar uit je te verwelkomen in de stad van Axen!


Data in overleg. Tijd: 10:00 - 17:00 uur In Zutphen, Baarn of op lokatie 

Kosten: € 85,00. Exclusief eventuele reiskosten (Baarn of andere lokatie). Inclusief materiaal, reader, koffie/thee, lekkers en soep.

Meer informatie aanvragen of aanmelden                                                                                                                                              < Terug