Beeldernis - Coachen met Tekeningen
Coachen met Tekeningen

Je verhaal kwijt kunnen

Kintsugi.jpg

Juist in deze tijd is het zo belangrijk om je verhaal kwijt te kunnen. Dat lukt niet altijd met woorden. Maar vaak lukt dat met tekenen wel! Op een speelse manier kun je spanningen op papier zetten en je eigen verhaal vorm geven. Ik ben blij dat ik dat door mag geven en deel graag de gratis Tekenopdrachten elders op de website in deze bijzondere periode.

Wat maakt nou dat juist tekenen zo veel duidelijk maakt en je kan helpen om je te uiten? Tekenen is verbonden met je motoriek en daarmee ook met je onbewuste. Dat maakt dat naast bewuste beelden ook onbewuste beelden op papier komen. Je hoeft dat niet altijd uit te leggen of te verklaren, alleen het feit dat het op pappier staat, is al helpend. Als er dan ook nog vragen over de tekentaal gesteld worden kom je weer een stapje verder in je eigen verhaal. Daarbij werkt kleur op onze emoties. Reden te meer om met kleur en beelden aan de slag te gaan.

Ik ben elke keer weer verwonderd over wat de tekentaal vertelt en hoe het de tekenaar kan helpen om dichter bij zichzelf te komen!

Ingeborg