Coachen met Tekeningen
Coachen met Tekeningen
 
lucht.jpg

Vragen bij introductie-tekensessie: Lucht

In een langere sessie stel ik nog meer vragen over de tekening met een duidelijke opbouw. In het programma voor Coaches, Therapeuten en Trainers gaan we hier nog wat dieper op in.
Ook zal dan Rollenspel, Voice Dialoque en Lichaamswerk aan de orde komen. Kracht en zwakte van de tekening komen aan bod. Vandaaruit komen concrete en praktische adviezen die je toe kunt passen.

Hieronder staan wat voorbeeld vragen die je alvast een idee geven van de werkwijze van Coachen met Tekeningen.
Je kunt er voor kiezen om de antwoorden op te schrijven.                                                                        Schrijf dan bovenaan nog eens je doel: Ik wil……..

  • Hoe was dit voor jou om te doen?
  • Beschrijf eens wat je getekend hebt?
  • Wat valt jou het meeste op?
  • Welke kleur heeft jouw lucht (of hemellichaam) vooral? Wat betekent die kleur voor jou?
  • Sta je dichtbij of er ver vanaf? Welke sfeer heeft je tekening? Wordt je er blij van of vind je het bijvoorbeeld beklemmend?
  • Welk soort lucht of hemellichaam heb je getekend? Heldere blauwe lucht? wite wolke, donkere wolken, regen, zon, maan, sterren of regenboog?
  • Lucht heeft voor iedereen een persoonlijke betekenis. Wat is dat voor jou? Lucht staat over het algemeen ook voor "denken" Wat vertelt jouw lucht over je gedachten over je doel? (In het kort staan sterren voor wensen, de regenboog voor hoop, regen voor tegenslag, maar ook voor vruchtbaarheid. De zon voor het mannelijke in ons, de maan voor het vrouwelijke, planeten voor het avontuur en het onbekende.)
  • Waar heb je de lucht vooral getekend? Staat het centraal? (Hier en nu.) Of bovenin (dat vertelt iets over hulp krijgen of vragen), onderin (dat is je uitdagingenkant), Links (verleden) of rechts (toekomst). Nu je dat weet, wat vertelt de plek op je tekening over jouw doel?
  • Kijk nog eens naar de tekening: Wat heeft de lucht op de tekening nog nodig? Als je wilt kun je dat toevoegen. Kun je dat ook gebruiken voor je doel?

Welke inzichten heeft het op deze manier kijken naar de tekening je alvast opgeleverd? Hoe zou je die praktisch kunnen gebruiken voor je doel?

Stuur een foto van je tekening, met je doel, naar beeldernis@kpnmail.nl voor nog een extra persoonlijke vraag specifiek over jouw tekening!

Veel Succes!
Ingeborg

Aanmelden voor het programma